Team

Thibault Casasole

Na het afstuderen aan de hogere hotelschool in Thonon-les-Bains, besluit Thibault zijn horizon te verbreden en vertrekt naar Amsterdam.

In Amsterdam werkt hij voor grote lokale chefs als Dennis Kuijpers (restaurant Vinkeles 1* Michelin) en Onno Kokmijer (restaurant Le Ciel bleu 2* Michelin). Hij leert de traditionele keuken te varieren met moderne technieken.

In Nederland ontdekt Thibault de kazen, de klompen, de tulpen en…. Dieuwertje een Hollandse meid uit Leiden die hij voor het gemak DIOU noemt.

In 2010 opent hij zijn eerste restaurant samen met zijn partner Dieuwertje Gordijn in de Haute-Savoie. Hij maakt hier kennis met locale boeren en ambachtelijke producten.

Na vijf jaar ervaring in de Haute-Savoie besluit hij de producten te introduceren in Nederland en opent hij zijn tweede restaurant in Amsterdam.

Dieuwertje Gordijn

Behaalde in 2004 haar diploma aan de toerisme opleiding TIO in Amsterdam en in 2009 haar Pabo diploma. Ze werkt voor verschillende bedrijven als Okura hotel, Arena, Martin air catering, Rai Amsterdam en de Burghtschool.

In 2010 verruilt Dieuwertje haar Hollandse bodem, haar kazen en klompen voor de hoge bergen, de Reblochon kaas en sneeuwschoenen. Samen met Thibault opent ze restaurant l’Alpage in Montmin.

Vijf jaar later besluiten ze hun concept voort te zetten in Nederland. Ze kiezen Amsterdam, de stad waar alles begon.

Ze kijken er naar uit om u te verwelkomen in Bistrot des Alpes.